Módosították a a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es idényének versenynaptárát a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel.

Koronavírus ? a második év



Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid?19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A versenysorozat hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint május közepéről június elejére (3-5.) halasztották a szezon rajtját, amelyet eredetileg a Hungaroringre terveztek.

Az idény első versenyét így Németországban, a legendás Nürburgringen tartják meg, a magyarországi fordulót pedig augusztus 21-22-re tolták. Mint írták, a változtatásról a magyar kormánnyal is egyeztettek, és remélik, hogy a nyár végén a lehető legtöbb magyar néző jelen lehet majd a Hungaroringen.

A pandémia miatt a WTCR mezőnye az idén Szlovákiába nem látogat el, helyette Olaszországba utazik, a tervezett három ázsiai helyszínre pedig egy héttel később érkezik meg.

A túraautó-vk tavalyi szezonjában négy magyar volt a mezőnyben, a 2019-es vk-győztes Michelisz Norbert (Hyundai), valamint Tassi Attila (Honda) és a Zengő Motorsport két versenyzője, Boldizs Bence (Cupra), illetve Kismarty-Lechner Gábor (Cupra). Azt már bejelentették, hogy Tassi a mostani idényben is a Honda versenyzőjeként indul a vk-sorozatban.

A változtatásokat már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa is jóváhagyta.

A WTCR 2021-es módosított versenynaptára:
június 3-5., Németország, Nürburgring
június 26-27., Portugália, Vila Real
július 10-11., Spanyolország, Aragón
július 31.-augusztus 1., Olaszország, Adria
augusztus 21-22., MAGYARORSZÁG, HUNGARORING
október 16-17., Koreai Köztársaság, Indzse Speedium
november 6-7., Kína, a helyszín még egyeztetés alatt
november 19-21., Makaó, Guia



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!