Egy társasházat is kiürítenek péntek este.

Kiürítenek egy társasházat az Asztalos Sándor úton, illetve lezárják a Kerepesi út egy részét pénteken, mert egy építkezésen II. világháborús bombát találtak ? olvasható a rendőrség honlapján.

A tűzszerészek megállapították, hogy egy 1938-ban, Magyarországon gyártott, ötven kilogrammos légi bomba került elő. Az ilyen típusú eszközöket a II. világháborúban az ellenséges gyalogos erők visszaszorítására használták a magyar csapatok.

A Kerepesi úton talált robbanótest élesített, mágneses gyújtószerkezettel van ellátva, ezért a hatástalanítás ának idejére nagyjából háromszáz méter sugarú körben ki kell üríteni az épületeket, és lezárni a közlekedési útvonalakat.

A biztonsági intézkedésekre este 8 órától kell számítani. A Keleti pályaudvarról induló és oda érkező vonatok menetrendjéről a MÁV, a forgalomkorlátozásokról a rendőrség, az érintett épületek kiürítéséről és a befogadóhelyekről a Józsefvárosi Önkormányzat honlapján lehet tájékozódni.

A tűzszerészeti munkálatok idejére a rendőrség kiüríti pénteken 19 óra 30 perctől a VIII. kerületi Asztalos Sándor út 7. és 8. szám alatti társasházat.

Emellett lezárják:

  • pénteken 20 óra 30-tól szombat éjjel 2 óráig az Asztalos Sándor utat a Kerepesi út és a Ciprus utca között, illetve
  • péntek 21 óra 45-től szombat hajnali 2 óráig a Kerepesi utat, a Dózsa György út és a Baross tér között.




(Képünk illusztráció!)



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


MTI
Itthon

A tűzszerészek egy órán belül végeztek, már a lezárásokat is feloldották.



hvg.hu
Itthon

A Kvassay híd mellett talált világháborús bomba hatástalanításának idején szünetel a vasúti közlekedés a szomszédos sínpályákon és az Összekötő vasúti hídon is