A német gyártó kompakt modellje alig fogy az USA-ban, így a piaci kivezetése mellett döntöttek.

A Volkswagen bejelentette, hogy az elmúlt héten véget ért az Egyesült Államokba szánt Golfok mexikói gyártása. Az eddig legyártott és még el nem adott autók várhatóan az év végéig tudják majd kielégíteni a piaci igényeket.

Az első Volkswagen Golfot 1974 decemberében adták el az USA-ban és az azóta eltelt évtizedekben közel 2,5 millió ilyen kompakt autót vásároltak az amerikaiak.

Az utóbbi években jelentősen csökkent az érdeklődés a modell iránt, amit jól szemléltet, hogy míg 2017-ben még 68 978 példányt, addig 2020-ban már csak 25 693 Golfot vásároltak az Egyesült Államokban. A Golf a pandémia előtt sem fogyott túl jól a tengeren túlon, 2019-ben 37 393 darabot adtak el belőle.

A típus amerikai rajongói számára jó hír, hogy két rétegmodell, a 245 lóerős Golf GTI, illetve a 320 lóerős és összkerék-hajtású Golf R megmarad a kínálatban, ezek a nyolcadik generációs sportos típusok idén ősztől lesznek kaphatóak.


VW Golf R: 4,7 másodperc alatt 0-ról 100-ra


?




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!