A menetrögzítő kamera leplezte le, hogy óránként közel 160 kilométeres sebességgel hajtott a sofőr, aki még a kijárási korlátozást is megsértette.

Baleset történt kedd este a 710-es főúton, Balatonakarattya irányában: a  egy autó a szembejövők sávjában behajtott egy körforgalmba, majd átrepült rajta, és a túloldali árokban állt meg. A 65 éves sofőr és mellette ülő utasa súlyosan megsérült ? olvasható a rendőrség honlapján.

Az autó vezetője azt állította, hogy óránként 90 kilométeres sebességgel hajthatott, és egy út szélén álló vadat figyelt, azért nem vette észre a körforgalmat. De a rendőrség nyilvánosságra hozta a menetrögzítő kamerájának felvételét, amin mást látni:

a szerint közel 160-nal száguldott a körforgalom felé, mielőtt balesetezett.
A baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják a rendőrök.

A sofőr és utasa ráadásul a kijárási korlátozást is megsértette, amiért szabálysértési feljelentést is tettek ellenük.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

12 óra alatt nem kevesebb, mint 219 gyorshajtót mértek be a rendőrök a III. kerületben.hvg.hu
Autó

A bőven 400 lóerő feletti sportszedán a megengedett sebesség háromszorosával haladt.