Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Négy villamosmegállót épít át a BKK


Az 50-es villamos vonalán várhatóan ősszel befejeződő felújításnak köszönhetően a peronok akadálytalanul közelíthetők majd meg gyalogos rámpák segítségével, emellett az új megállók igazodnak majd az alacsonypadlós CAF-villamosok szintjéhez és hosszúságához ? tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Mint írják, befejeződött a közbeszerzési eljárás előkészítése, és megjelent az ajánlati felhívás az 50-es villamos megállóinak akadálymentesítésére. A projekt a fővárosi önkormányzat, valamint az Európai Unió finanszírozásával, a BKK beruházásában valósul meg, és a korszerűsítés előreláthatóan még az idén ősszel elkészül ? közölte a BKK, hozzátéve,

Négy megálló ? a Kossuth tér, az Árpád utca, a Baross utca (Béke tér irányú peron), valamint a Szarvas Csárda tér ? peronjait és peronberendezéseit építik át.

A meglévő megállókat elbontják, utasvárókat és berendezéseket, majd korszerű peronokat építenek új geometriai kialakítással, új utasvárók és tájékoztatók (hangosítás, megállóhelyi táblák) elhelyezésével. A peronok hossza egységesen 36 méter lesz, kivéve a Kossuth tér Béke tér irányú peronját, amelyet két méterrel rövidebbre építenek.

A közlemény szerint a megállóhelyek környezete is megújul. Az építési munkálatok a közbeszerzési eljárás lezárása, valamint a szerződés megkötése után kezdődnek. A fejlesztésről és a várható korlátozásokról a BKK időben tájékoztatást ad ? írta a BKK.





Source link

Exit mobile version