City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Négy villamosmegállót épít át a BKK


Az 50-es villamos vonalán várhatóan ősszel befejeződő felújításnak köszönhetően a peronok akadálytalanul közelíthetők majd meg gyalogos rámpák segítségével, emellett az új megállók igazodnak majd az alacsonypadlós CAF-villamosok szintjéhez és hosszúságához − tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Mint írják, befejeződött a közbeszerzési eljárás előkészítése, és megjelent az ajánlati felhívás az 50-es villamos megállóinak akadálymentesítésére. A projekt a fővárosi önkormányzat, valamint az Európai Unió finanszírozásával, a BKK beruházásában valósul meg, és a korszerűsítés előreláthatóan még az idén ősszel elkészül − közölte a BKK, hozzátéve,

Négy megálló − a Kossuth tér, az Árpád utca, a Baross utca (Béke tér irányú peron), valamint a Szarvas Csárda tér − peronjait és peronberendezéseit építik át.

A meglévő megállókat elbontják, utasvárókat és berendezéseket, majd korszerű peronokat építenek új geometriai kialakítással, új utasvárók és tájékoztatók (hangosítás, megállóhelyi táblák) elhelyezésével. A peronok hossza egységesen 36 méter lesz, kivéve a Kossuth tér Béke tér irányú peronját, amelyet két méterrel rövidebbre építenek.

A közlemény szerint a megállóhelyek környezete is megújul. Az építési munkálatok a közbeszerzési eljárás lezárása, valamint a szerződés megkötése után kezdődnek. A fejlesztésről és a várható korlátozásokról a BKK időben tájékoztatást ad – írta a BKK.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Source link

Exit mobile version