Az összkerékhajtás nélküli zuffenhauseni elektromos autó kétféle akkumulátor kapacitással érhető el.

A Porsche 2019 szeptemberében leplezte le első villanyautóját, a Taycant, melynek Turbo S csúcsmodellje nem kevesebb, mint 761 lóerős teljesítményt, illetve 1 050 Nm-es nyomatékot szabadít rá az aszfaltra, és 2,8 másodperc alatt katapultál 0-ról 100-ra.

A kicsit szerényebb tudású Taycan Turbo 680 lóerős, illetve 850 Nm-es produkciót ad elő, az egészen mostanáig legolcsóbbnak számító Taycan 4S elektromos hajtáslánca pedig 530-571 lóerőt, illetve 640-650 Nm-es nyomatékot ad le.

És most megérkezett a minden korábbinál olcsóbb, gyengébb és összkerék- helyett hátsókerék-hajtással szerelt alapmodell, melyet egyszerűen csak Taycan néven forgalmaznak. Íme:







A legolcsóbb Taycan 408 lóerős teljesítményű, az akkumulátora pedig 79,2 kWh kapacitású.

Az újdonságból Performance Battery Plus változat is készül, ez a 476 lóerős kivitel egy 93,4 kWh kapacitású akkumulátorból nyeri a működéséhez szükséges energiát.

A WLTP-szabvány szerinti hatótáv rendre 431, illetve 484 kilométer.







Mindkét verzió 5,4 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h-ra, a végsebességük pedig 230 km/h.

Az alapmodell maximum 225 kW-os töltési teljesítményt támogat, a nagyobb akkumulátoros verzió pedig akár 270 kW-tal is tölthető. Ez azt jelenti, hogy 5-ről 80 százalékra akár 22,5 perc alatt is feltölthetők a telepek.







Az európai kereskedésekbe március közepén megérkező újdonság alapára 83 250 euró (29,8 millió forint).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!