Leégett a csodás a helyen lévő és rengeteg értékes műtárgyat kiállító épület.

Több mint 230 motorkerékpár és tucatnyi klasszikus autó semmisült meg a napokban, amikor az ausztriai Top Mountain Crosspoint Múzeum leégett a Timmels-hágó közelében. A 2016-ban megnyitott kiállítóhely az olasz-osztrák határ közelében fekszik, egyben ez volt Európa legmagasabb pontján lévő múzeum.
A Google-n még körül lehet nézni.
A tűz oka egyelőre ismeretlen, de a 2500 méteres magasságban épült helyszínen a hatalmas mennyiségű hó sem segített megakadályozni, hogy a javarészben fából készült 3000 négyzetméteres helyszín kiégjen. Azt ugyanakkor sikerült megakadályozni, hogy a múzeum szomszédságáben álló étteremre, illetve hegyi állomásra is átterjedjenek a lángok.

A több millió dolláros gyűjteményből néhány különlegességet említ az Autoblog oldal, mint egy 1923-as Harley-Davidson, egy 1970-es Münch Mammut, de volt itt Wankel-motorral felszerelt Hercules motorkerékpár is. Az autók közt pedig egy 1954-es Messerschmitt KR175-et, 1988-as Porsche 959 vagy akár egy 1932-es Alfa Romeo 8C 2300 Monza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A négyüléses ritkaság árát 7-9,5 millió dollár közé saccolják.hvg.hu
Autó

A kocsikat egy vidéki mezőgazdasági épületben tárolta a tulajdonosuk.