A bajor márka legizgalmasabb és messze nem olcsó autói a koronavírus-járvány ellenére is igen jól fogynak.

A BMW bejelentette, hogy 2020-ban 144 218 M sportmodell találta gazdára világszerte, ami az előző esztendőhöz képest mintegy 6 százalékos növekedést jelent.

A rekordeladások fő mozgatórugói az X5 M és X6 M típusjelzésű sportos szabadidőautók voltak, melyek biturbó V8-as benzinmotorja kiviteltől függően 600-625 lóerős teljesítményt ad le.




A BMW M GmbH következő újdonsága a még januárban leleplezendő M5 CS szedán lesz, mely még a 625 lóerős M5 Competitionnél is jobb menetdinamikával kecsegtet.

Márciusban kezdődik meg a tavaly szeptemberben leleplezett új M3-as és M4-es forgalmazása, ezeket a modelleket 480-510 lóerős 6 hengeres biturbó benzinmotor hatjta, és az M4-ből nyitható tetejű változat is kapható lesz.

A bajor gyártó elárulta továbbá, hogy rendben zajlik az M3 Touring fejlesztése, mely a több évtizedes múltra visszatekintő M3-as sorozat első kombi kiadása lesz.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!