A balesetsorozatban egy ember meghalt, tíz megsérült.

Hóvihar okozott tömegbalesetet Japán Mijagi prefektúrájában kedden: a Tohoku autópályán 130 jármű hajtott egymásba. A helyi idő szerint délben bekövetkezett balesetsorozatban egy ember életét vesztette, tízen pedig megsérültek.

Az egymásnak ütközött autókban nagyjából 200 ember rekedt, a helyszínre mentőcsapatok érkeztek, hogy segítsenek: vízzel és élelemmel, valamint takarókkal látták el őket ? írta a BBC helyi sajtóbeszámolókra hivatkozva.




A baleset idején a sztrádán 50 km/h-s sebességkorlátozás volt érvényben a kis látótávolság miatt. A havat 100 kilométeres szél hordta a környéken.

Japánban az utóbbi hetekben több helyen is hasonló hóviharokat tapasztaltak, az ország egyes részein a szokásos hómennyiség duplája hullott le. A zord időjárás miatt a vasúti közlekedésben is fennakadások voltak, a Tohoku régióban ? ahol a meteorológusok további jelentős havazást jósolnak ? járatokat kellett törölni.

A nagy hó miatt decemberben több mint ezer jármű ragadt a Kanecu autópályán két napig.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!