Index – Külföld – Márciustól jöhet a vakcinaútlevél

általa megosztva admin
Kategória:



Tavasz elejétől már megkezdik a nagyobb nemzetközi légitársaságok a Covid?19 elleni oltottság igazolására szolgáló Travel Pass digitális egészségügyi rendszer alkalmazását ? írja a Magyar Nemzet.

Az applikáció globálisan felgyorsíthatja a határok újranyitását, a légi közlekedés, a korábban élénk utasforgalom helyreállítását az egyes országok között

? nyilatkozta Alan Murray Hayden, a Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség, az IATA utas- és biztonsági termékekért felelős vezetője. A Travel Weekly hírportál szerint Hayden gyors előrelépésnek nevezte, hogy piacra dobják a villámgyors fejlesztéssel létrejött megoldást.

A szakember szerint az utasok a digitális vakcinaútlevél használatával

az okmányok külön ellenőrzése nélkül, egészségügyileg biztonságos módon vehetik igénybe a repülési szolgáltatást a nemzetközi járatokon.

A Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség a már évtizedek óta alkalmazott érintésmentes utasellenőrző rendszerére építette a mobilos applikációt, mely biztonságosabb a nyomtatott verziónál.

Az applikáció eltárolja, szükség esetén aktualizálja a járvánnyal kapcsolatos vakcinázottság tanúsítványát vagy azt, hogy az utast mikor és milyen eredménnyel tesztelték koronavírusra.

A szabványosított rendszer négy összetevőből áll.

Egyrészt tájékoztatást ad az egészségügyi követelményekről az adott ország esetén, amihez egy nyilvántartást is kínál a vizsgálati és oltási központokról, laborokról.

Az alkalmazás amiatt is biztonságos, mert a tesztlaboratóriumok ezen az applikáción el tudják küldeni a vizsgálati eredményeket, tanúsítványokat az utasoknak, majd azokat megosztják a légitársasággal és a célállomáson lévő hatóságokkal.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.