Ez mondjuk nem az olcsón vesszük rendbe tesszük kategória.

Mostanság piacra került néhány olyan egyedi sportautó, amely a korai autósport járműveinek jellegét idézi meg. A Ferrari Monza és McLaren Elva is ilyen járművek nyitott kabintérrel, amelyeket csak bukósisakban lehet vezetni.

Hasonló koncepciót képvisel az Aston Martin V12 Speedster is, amellyel a Wheeler Dealer ? Autókereskedők ? műsor házigazdája Mike Brewer futott össze a januári hideg ellenére az M40-es autópályán Angliában.

Közzé is tett egy tweetet, amiben azt írja nem biztos benne, hogy a sofőr annyira élvezi a 950 ezer dolláros autóját, de a fűtés csak működik.

Az Aston Martin V12 Speedsterről azt érdemes tudni, hogy mindössze 88 példányban készül és motorháztető alatt egy 5.2 literes V12-es benzinmotor rejtőzik, mely két turbóval kereken 700 lóerős teljesítményt, illetve 753 Nm-es nyomatékot szabadít rá az aszfaltra. És még egy fontos paraméter: az ára 300 millió forint.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!