Igaznak bizonyult a korábbi pletyka, a francia konszern visszahozza a 70-es 80-as évek népszerű kisautóját a Renault 5-öst.

A Renault-csoport csütörtökön bemutatta középtávú terveit, amelyben a márkacsoport valamennyi tagjáról megosztott néhány érdekes információt. Így a Dacia hamarosan új logót és három új modellt kaphat, a Ladánál is megújul a Niva. Az anyacég a Renault pedig visszahozná kisautójának az 5-ösnek a modern változatát.

A kocsi a trendnek megfelelően már elektromos hajtású lenne, de bemutatott dizájnterv alapján összességében hasonlít a több mint 3 millió példányban értékesített két évizedig gyártott Renault 5-ösre.


A cég vezetője, Luca de Meo szerint a retrós Fiat 500-as visszatérése egyértelműen bravúr volt, amit érdemes másolni. A modern Renault 5-ös dizájnját az a Gilles Vidal tervezte, aki a jelenlegi Peugeot-ok megjelenéséért is felel. A Renault 5 fő vonalait a függőleges hátsó lámpákat a lapos csomagtérajtót és az eleve szögletes, doboz formát sikerült látványosan adaptálni egy modern autóra is.

Műszaki információkat még nem közölt a Renault, de a 2025 környékén érkező autó kapcsán egyértelműen a Renault Zoe hajtása jöhet szóba, sőt arról is érkezett információ, hogy esetleg az új Renault 5-ös fogja váltani a Zoét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!