A 0-ról 100-ra alig több mint 2 másodperc alatt felgyorsuló Hyperion XP-1-et megjáratták egy kicsit Las Vegasban.

A tavaly nyár végén leleplezett környezettudatos hipersportkocsi, a Hyperion XP-1 az idén virtuális formában megrendezett CES 2021 szakkiállítás miatt látogatást tett Las Vegasban és környékén. A legendás Stripen és a Mojave-sivatagban is meghajtott, egyelőre még álcázófóliás prototípus fejlesztése a jelek szerint rendben halad, és szép lassan egyre közelebb kerülünk a sorozatgyártás megkezdéséhez.

A villanymotoros meghajtású modell egy feltöltéssel mintegy 1 600 kilométert képes megtenni úgy, hogy egy teljes töltés akár 5 perc alatt is megoldható.
A Hyperion nem az akkumulátor-technológiát forradalmasította, hanem úgy döntött, hogy nagy nyomáson tárolt hidrogénből üzemanyagcellás megoldással, vagyis fordított vízbontással nyeri a villanymotorok működtetéséhez szükséges energiát.
A négykerék-hajtású és háromfokozatú automataváltóval rendelkező Hyperion XP-1 alig 2,2 másodperc alatt tudja le a 0-100-as gyorsulást, a végsebessége pedig 356 km/h.
A karbonszál és a titán széles körben történő alkalmazásával sikerült elérni, hogy az autó tömege alig 1 248 kilogramm.
Az egyelőre ismeretlen árú Hyperion XP-1-ből 300 darabot terveznek gyártani, az első példányokat várhatóan 2022-ben vehetik majd át a megrendelők.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!