Az autósok viszont sokkal több prémium üzemanyagot tankoltak mint korábban.

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) közzétett adatai szerint 6,9 százalékkal kevesebb motorbenzin és 8,3 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott 2020-ban, mint egy évvel korábban, az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 7,8 százalékkal csökkent tavaly az előző évhez képest.

A teljes éves fogyasztás 3,61 milliárd liter volt. 1,38 milliárd liter motorbenzint és 2,23 milliárd liter dízel üzemanyagot tankoltak a járművekbe Magyarországon a MÁSZ-tagvállalatok összesített értékesítési adatai alapján.

Az üzemanyagokon belül a prémium termékek eladása nőtt.

Prémium motorbenzinből 314,6 millió liter fogyott tavaly, 170,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor csaknem 1,07 milliárd litert tankoltak az autósok, 22 százalékkal kevesebbet az előző évinél.

A prémium dízel fogyasztása 257,7 millió liter volt 2020-ban, ami 15,9 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest. A nem prémium gázolaj eladása 1,97 milliárd liter volt, ez 10,8 százalékos csökkenés a 2019-eshez képest.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A lényeg éppen az, hogy ne vegyük észre.



hvg.hu
Autó

Elég látványosan tette a dolgát a védelmi rendszer.