A négyüléses ritkaság árát 7-9,5 millió dollár közé saccolják.

Egy elképesztően ritka, 1937-es Bugatti Type 57S kerül eladósorba hamarosan a Bonham?s aukciós ház árverésén,  január 19-én, amelynek az elmúlt fél évszázadban nem is tudtak a hollétéről.

A Type 57-es modellt a Ropner Shipping Line tulajdonosa rendelte meg egyedi kivitelezéssel. A karosszériát a Corsica Coachworks cég alkotta meg a négyüléses kabrióhoz, amelyet egy 3.3 literes motor hajtott. A megjelenése idején egyike volt a korszak leginkább exkluzív autóinak, amely a Dulcie becenevet kapta a rendszáma alapján, ami ?DUL351? volt.

A kocsit később egy brit versenycsapat tulajdonosa vásárolta meg, mielőtt évtizedekre garázsba került volna egy Bill Turnbull nevű mérnöknél. A kocsi 2020-ban került elő a férfi halálát követően, és teljesen eredeti állapotban van. Az 57503-as alvázszámú jármű fényezése, kárpitozása is hibátlan. Az autó egyébként is tökéletesen dokumentált előélettel rendelkezik.




A ritkaság árát előzetesen 6,7 és 9,5 millió dollár közé teszik. Mivel egy nagyon exkluzív, második világháború előtti kocsiról van szó és a többi Bugatti 57S múzeumokban illetve ismert gyűjtőknél található, feltételezik ez lehet az utolsó még a háború előtti ezen típusú Bugatti, amely a semmiből került elő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A franciaországi Molsheimben, ahol a Bugatti székhelye van, kiállították a világ legdrágább autóját.



hvg.hu
Autó

A francia cég mindössze negyvenet épít majd az 5 millió eurós autókból, amelynek elkészült az első három példánya.