Az olasz gyártó retró hangulatú városi kisautója minden korábbinál erősebb motort kapott.

A Fiat által 2007 óta gyártott újkori 500-as modell egy alaphelyzetben nem túl erős motorral szerelt, kisfogyasztású városi autó. Az olasz gyártó tuningrészlege azonban a sportos sofőrökre is gondol, számukra készülnek a különböző Abarth változatok.

Az egyik legerősebb gyári Fiat 500-as az Abarth 595 Competizione, melynek 1,4 literes 4 hengeres turbós benzinmotorja 180 lóerős teljesítményt, illetve 250 Nm-es nyomatékot szabadít rá az első kerekekre. Most azonban érkezett egy ennél is erősebb, új tuningváltozat.




A mellékelt fotókon látható Abarth 595 Hercules a Pogea Racing műhelyében készült, és a motorja nem kevesebb, mint 220 lóerős, illetve 350 Nm-es produkciót ad elő.




A kiszélesített karosszériájú, ültetett futóműves újdonság alig 6,2 másodperc alatt lő ki álló helyzetből 100-as tempóra, és a gyorsulásának csak 232 km/h-nál szakad vége. Összehasonlításképp, a 6,7 másodperces 0-100-as szintidejű alapmodell végsebessége 225 km/h.




A 18 colos felnikre szerelt Michelin Pilot Sport 4S gumikon gördülő méregzsák átalakítása 18 810 euróba (6,8 millió forint) kerül, és ehhez természetesen még hozzájön az alapmodell 7,8 millió forintos ára.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Jelentősen átdolgozták a Tipo modellcsaládot, amely mostantól crossoveres formulát is kapott.



hvg.hu
Autó

Hamisítatlan Dávid vs. Góliát összecsapásnak lehetünk tanúi ebben az egyedi téli tesztben.