Alig két hét telt el a januárból, amikor valaki máris bejelentkezett az év legpofátlanabb manőverének díjára.

Ritkán látni annyira ronda húzást, mint amit egy mentőautó fedélzeti kamerája az M7-es autópályán rögzített – erről került ki videó az Ön- és közveszélyes autósok az útjainkon Facebook-oldalra.

A Facebookra feltöltött videón az előzmény nem látszik, de a kommentek közé felkerült egy videó arról is: az autópályán a mentő megelőzött egy teherautót. Ekkor kezdődik a videó, amin látszik, hogy a mentő épp visszatérne a külső sávba, csakhogy egy BMW-s jobbról előzte. Az autós ez után szándékosan lelassított a mentő előtt, nagyjából 80-90 km/órás sebességre.

A Vezess.hu mindehhez annyit tett hozzá: a mentő nem mindig száguldozik akkor sem, ha megkülönböztető jelzést használ, hiszen ha például nagy precizitást igénylő beavatkozást hajtanak épp végre, akkor az óvatosság és az egyenletes sebesség fontosabb a gyorsaságnál.






A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Jogerős ítélet született a sportkocsival hajtó autós ügyében, aki egy igazolványt lobogtatva, büntetőfékezéssel akart megleckéztetni egy szerinte lassan haladó autóst.



hvg.hu
Autó

A szakszervezet szerint balesetveszélyesen állítottak meg jegyellenőrök egy buszt, majd a sofőrrel és az utasokkal is összevesztek.