A német gyártó eladási mutatói a koronavírus-járvány ellenére alig romlottak.

A Porsche bejelentette, hogy 2020-ban 272 162 új személyautót szállított le, ami mindössze 3 százalékos csökkenést jelent az e tekintetben rekordévnek tekinthető előző esztendőhöz képest.

Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten 4 százalékkal, Kínában pedig 3 százalékkal javultak az eladási mutatók, Európában, illetve Amerikában viszont rendre 9, illetve 8 százalékkal kevesebb Porsche fogyott. A gyártó hazájában, Németországban 17 százalékkal kevesebb Porschét vásároltak 2020-ben, mint az előző évben.

A Porsche húzómodellje a nagyméretű szabadidőautók piacán versenyző Cayenne, melyből tavaly 92 860 példány fogyott. A több évtizedes múltra visszatekintő 911-es sportkocsiból egy év alatt 34 328 darab talált gazdára, az elérhető árú kompakt 718-as sportmodellből pedig 21 784-et adtak el.


Porsche Cayenne


?




A Porsche első tisztán elektromos autója, a Taycan kiválóan teljesített az első évében. Az 530-761 lóerős maximális teljesítményű, 333-388 kilométeres hatótávolságú villanyautóból a gyártás 6 hetes kényszerű leállása ellenére is 20 015 példányt szállítottak le.


Porsche Taycan


?




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!