A német triumvirátus tagjai közül immár ötödik éve mindig ugyanaz a gyártó vezeti a globális eladási listát.

A Daimler az elmúlt esztendőben világszinten 2 164 187 új Mercedes személyautót adott el, és ezzel maga mögé utasította két fő riválisát, a BMW-t és az Audit. A Mercedes-Benz 2016 óta egyébként minden évben győztesen kerül ki a nagy három német autógyártó csatájából, már ami az eladási darabszámokat illeti.

A képzeletbeli dobogó második fokára a müncheniek állhatnak fel, tavaly ugyanis 2 028 659 új BMW talált gazdára. A harmadik helyezett Audi 1 692 773 autót adott el 2019-ben.

Összehasonlításképp, 2019-ben a Mercedes mintegy 2,34 millió, a BMW 2,17 millió, az Audi pedig 1,85 millió új személyautót hozott forgalomba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!