Új modellek bemutatása is szerepel a Dacia következő öt éves tervében.

A Renault által bemutatott új öt éves stratégiája része, hogy a Renault-Mitsubishi-Nissan szövetség közös platformjára épülnek majd a Lada és Dacia járművek is, amelynek nyomán a korábbi 4 platform helyett összesen egyfélére épülnek az autóik.

Mindez az egyszerűsítés ugyanakkor azt jelenti, hogy 18 féle karosszériaváltozatot hozhatnak létre az úgynevezett CMF-B platformon. Az újdonságok között a hibrid és a gázzal (CNG, LPG) hajtott modellek ugyancsak szerepet kapnak.










A cégcsoport bejelentette azt is, hogy a megújult Logan, Sandero és az elektromos Dacia Spring mellett három új modell is érkezik 2025-ig. Az egyik egy kompakt, C-szegmensbe tartozó SUV lesz, amely a Bigster Conceptre épül. A 4,6 méteres autó nagyjából 30 centivel lesz hosszabb, mint a mostani Dacia Duster.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


MTI
Autó

A francia vállalatcsoport felhagyna korábbi szemléletmódjával, amely szerint első a mennyiségi termelés.



hvg.hu
Autó

Azt lehetett sejteni, hogy nem lesz kifejezetten méretes modell, de a képek alapján tényleg elég kicsinek tűnik.