Akár félmilliós bírság is járhat egy ilyen rakományért.

A Csongrád megyei rendőrök tartottak akciót az M43-as autópályán, ahol négy olyan szerelvényt is elkaptak, amelyek össztömege jelentősen meghaladta a megengedettet.

A legkomolyabb vétséget egy román rendszámú autószállító trélernél találták, amely az országhatár felé tartott. A kocsit a Kéthalmi pihenőnél mérték le, ahol kiderült, hogy a tengelyterhelése több mint 4000 kilogrammal meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget. A járművezetőre helyszíni bírságot szabtak ki – írja a rendőrség oldala.

Emlékezetes, hogy éppen az elmúlt év végén változott a közúti közlekedési törvény, így akár félmillió forintos közigazgatási bírság is kiróható a túlsúlyos és túlméretes járműszerelvényekre, ha azok kistehergépkocsikból vagy személyautókból állnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Egyre kreatívabb megoldásokkal rukkol elő a hatóság.hvg.hu
Autó

Nagy tempónál is könnyedén halad.