A Toyota plugin hibrid technikájú divatterepjárójára épülő modell ára 800 ezer forintot emelkedett.

A Suzuki 2020 végén kezdte meg első zöld rendszámos modellje, az általunk is alaposan körbejárt Across magyarországi forgalmazását. A valaha forgalmazott legerősebb Suzuki személyautó eddig sem volt olcsó, most azonban némileg még drágább lett.

A nem titkoltan a 75 kilométeres villanyhatótávú Toyota RAV4 PHEV-re épülő Suzuki Across tavaly 18,5 millió forintos kedvezményes áron debütált Magyarországon, a 2021-es modellévben viszont 19,3 millió forintra emelkedett a kevdezményes ára. A listaár pedig 300 ezer forinttal a 20 millió forintos lélektani határt is átlépi.




Az Across egyetlen jól felszerelt, 2.5 Plug-In Hybrid E-CVT E-4WD GLX kivitelben kapható Magyarországon. A Toyota háromféle felszereltséggel kínálja a RAV4 PHEV-t, melynek listaára 18,3-21,3 millió forint magasságában mozog.

A Japánból importált plugin hibrid Across összteljesítménye 306 lóerő. A 0-ról 100-ra 6 másodperc alatt felgyorsuló újdonság elektromos módban maximum 135 km/h-val képes gurulni, a lítium-ion akkumulátor 18,1 kWh kapacitású.

A 2,5 literes 4 hengeres szívó benzinmotor 184 lóerős teljesítményt, illetve 227 Nm-es nyomatékot ad le, mellette pedig egy 182 lóerős és 270 Nm-es, valamint egy 54 lóerős és 121 Nm-es villanymotor is az alapáron összkerekes, automataváltós hajtáslánc részét képezi.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!