Index – Külföld – Január van, 30,1 fokkal melegrekord dőlt meg Olaszországban

általa megosztva admin
Kategória:Hihetetlen rekord született vasárnap Olaszországban, és más dél-európai országokban is. Az Időkép információi szerint a valaha mért legmagasabb januári melegrekord-hőmérsékleteket regisztrálták.

Az olasz szigeten, Szicíliában a Barcellona Pozzo di Gotto nevű településén vasárnap

30,1 fokos rekordérték született.

Máltán több mint 3 fokkal dőlt meg a korábbi rekord, 25,9 fokos maximumot mértek. Görögországban is dobogós helyet értek el a nyári meleget idéző hőmérsékletek, Krétán 28,3 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála.

A Időkép azt írja, hogy most Dél-Európa időjárását a Filomena névre keresztelt ciklon alakítja, ez okoz extrém időjárást a fél kontinensen. Egyébként ugyanez a ciklon ? csak a hátoldala ? okozza a brutális havazást a spanyol fővárosban, Madridban, ahol már helyenként több mint hatvan centiméteres a hóréteg. 

Az Időkép szerint Magyarországon is igazán téliesre fordul az idő, a hétvégén éjszakánként akár ?10, ?15 fokig süllyedhet a hőmérséklet, de a derültebb, hóval borított tájakon ?15, ?20 fokos fagy is előfordulhat. Itthon több helyen is havazott már a múlt héten, az előrejelzések alapján a héten további hóra lehet számítani. 

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).