Az amerikai GM közel 60 év után cserélte le emblémáját.

Az elmúlt évek technológiai fordulata mentén a legtöbb autógyártó a legjellegzetesebb márkajegyét, a logóját is megújítja. Sorra jelennek meg a jellemzően visszafogott, letisztult új emblémák: a BMW, Volkswagen, Citroen, Nissan, KIA is változtatott. Most a detroiti General Motors látta elérkezettnek a pillanatot, hogy bemutassa az új világhoz kötődő emblémáját.

A GM logója leginkább egy gombra emlékeztet, amelyen a korábbiakkal szemben kisbetűkkel jelenik meg a cég rövidítése. A logóban az ?m? aláhúzott és a színek átmenete a cég szerint a nulla károsanyag-kibocsátás felé tartó átmenetet jeleníti meg.

A cég egyébként most mutatta be legújabb elektromos autók gyártásához fejlesztett akkumulátor platformját is, amelyre a teljesen villanyhajtású GMC Hummer és a Cadillac Lyriq típus is épül hamarosan.

Az 1964 óta először megújult GM logó mellett egy új szlogent is bevezet az amerikai cég . Az ?Everybody In? arra utal, hogy mindent az elektromos hajtásra tesznek fel, másfelől szimbolikusan az egységet kívánja megjeleníteni. Igaz ennek talán némileg ellentmond, hogy a hírek szerint sok Cadillac kereskedés – amely a GM luxustermékét árusítja – pont az elektromos Lyryq kapcsán úgy döntött, inkább visszaadja a forgalmazói jogokat, minthogy elektromos autót árusítson.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A General Motorsnak 6,9 millió autót kell szervizbe hívnia a japán Takata cég veszélyes légzsákpatronjai miatt. A csődbe ment japán gyártó helyett ráadásul az amerikai cég fizetheti a légzsákcseréket.



hvg.hu
Autó

All-in: minden tét a villamosításon, 30 típussal készülnek a jövőre.