A városban január 11-től megkezdik a szabálytalanul parkoló autók kerékbilincselését.

„Naponta visszatérő gond, hogy szabálytalanul parkoló autók nehezítik a város utcáin a közlekedést. Az elmúlt időszakban a Közterület-Felügyelet munkatársai figyelmeztetést helyeztek el ezen autók szélvédőjén. A türelmi időszak lejárt. Január 11-től megkezdjük a kerékbilincs alkalmazását a tiltott helyen parkolás szankcionálására, valamint a jövőben a szabálytalanul elhelyezett gépjárműveket elszállítjuk!” – közölte Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere a közösségi oldalán.

A polgármester tájékoztatása szerint a szankciókat bizonyos utcákban kezdik bevezetni, az érintett területeket folyamatosan bővítik, és az adott utcákban kiegészítő táblákat helyeznek el.

„Kérem, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a közlekedési és parkolási szabályok betartására!” – olvasható Hernádi bejegyzésében.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!