A Kínai Autógyártók Szövetsége szerint idén 40 százalékkal nőhet a megújuló energiával működő járművek forgalma.

A kínai Baidu internetes óriáscég és a Geely autógyártó közös, elektromos járműveket gyártó céget hoz létre – számolt be a CGTN kínai székhelyű, nemzetközi hírcsatorna a Baidu hétfői közlésére hivatkozva.

A Baidu az okos személygépjárművek vezetési képességeihez szükséges technológiákat biztosítja, míg a Geely az autógyártásban és tervezésben szerzett tapasztalatával járul hozzá a közös vállalat sikeréhez. A beruházás összegéről, illetve a járművek piacra bocsátásának tervezett idejéről egyelőre nem közöltek részleteket.

A koronavírus-járványt követő gazdasági helyreállás kedvező alakulásának köszönhetően a megújuló energiával működő járművek szektora változatlanul markánsan fejlődik Kínában.

A Kínai Autógyártók Szövetségének decemberi előrejelzése szerint a megújuló energiával működő járművek forgalma 2021-ben 40 százalékkal emelkedhet, elérve az évi 1,8 millió eladott autót.

A hangcsoui székhelyű Geely autógyártó a svéd Volvo Car Corp. tulajdonosa, a brit Lotus Cars sportautógyár és a legnagyobb malajziai autógyártó, a Proton részvényeinek többségi tulajdonosa.

A Baidu Apollo nevű autonóm vezetésre kifejlesztett technológiai platformját 2017 óta használják okosjárművek gyártásában, a vállalat pedig jelenleg három kínai nagyvárosban üzemeltet önvezető taxikat.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Tech

Az Apple saját akkumulátort és önvezető rendszert építene az autójába, ami három év múlva debütálhat ? írta a Reuters az almás cég ügyeit ismerő forrása alapján.



techline.hu
Tech

Bár nálunk a legtöbb felhasználónak mond sokat a ?Baidu? név, valójában a Google mellett a világ másik legnagyobb…