A magyar Inter Traction Electrics, amely Mercedes alapokra épít buszokat egy újabb modell fejlesztésének végén jár.

A Mol tulajdonában lévő ITK Holding leánycége a debreceni cég, amely úgynevezett járóképes ? azaz motorral, sebességváltóval, kormány- és futóművel felszerelt ? alvázakra épít buszokat. A karosszériát, az utasteret a hazai mérnökök alakítják ki. A végerdény nyomán a debreceni Mercedesek a magyar gyárból kikerülve már Reform néven futnak.

Eddig kétféle modelljüket lehetett látni: egy alacsony belépésű buszt, ami 12 méteres városi jármű, valamint egy minibuszt, amelyet Mercedes Sprinterekből alakítanak ki. Egy dízelmotorral hajtott újdonság lesz a következő típusuk, amely egy intercity modell és a prototípusa Budapesten és Debrecen környékén járja majd a tesztköröket a következő időszakban, amiről a Facebookon posztoltak egy videót.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!