A német gyártó high-tech megoldása az EQS típusjelzésű villanyautóban érhető el elsőként.

A Mercedes 2018 elején mutatatta be újgenerációs infotainment rendszerét, a nagyfelbontású kijelzőkre és fejlett hangvezérlésre épülő MBUX-et (Mercedes-Benz User Experience), ami az azóta eltelt időkben a gyártó legtöbb modelljébe megérkezett. Most pedig leleplezték a következő lépcsőfokot, az MBUX Hyperscreent.
A német gyártó hamarosan érkező EQS villanyautójában debütáló újdonság fő eleme egy 141 centiméter széles ívelt és karcálló üveglap, melynek OLED kijelzők és a széleken látványos megvilágított légbeömlők is a részét képezik.
A 2 432,11 négyzetcentiméter felületű, mesterséges intelligenciával megspékelt high-tech műszerfal teljesen személyre szabható szoftverét 8 processzormag és 46,4 GB/s sebességű, 24 GB kapacitású RAM teszi gördülékeny működésűvé.
A haptikus visszajelzésről 12 aktuátor gondoskodik, melyek finom rezgésének köszönhetően a virtuális gombok lenyomása olyan érzetet kelt bennünk, mintha valódi nyomógombokhoz lenne szerencsénk. A többek közt hangvezérléssel is kezelhető rendszernek ezenkívül egy multifunkciós kamera és egy fényszenzor is a részét képezi.
Az OTA frissítések fogadása minden további nélkül alkalmas MBUX Hyperscreen az EQS-t követően több EQ villanyautóban is elérhető lesz, de a nemrégiben debütált új S-osztályban nem, utóbbi luxusszedán ugyanis egy más platformra épül.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!