A csehek sorozatban ontják az új modelleket. Ennek Kushaq lesz a neve.

Újabb szabadidő-autó érkezését jelentette be a Skoda, amely a hírek szerint a legkisebb és várhatóan a legolcsóbb lesz a kínálatukban. A modellt elsőként csak Indiában dobják piacra, és egy korábban Vision In néven bemutatott koncepció sorozatgyártású változata lesz.

A hatalmas méretű, de nem feltétlen erős vásárlóerővel bíró indiai piac, ahol egy Skoda Octavia is gyakran sofőrös autónak számít, a legtöbb autógyártó számára egyelőre megoldatlan kihívás. Azt, hogy érdemes jelen lenni, igazolhatja, hogy nemrégiben a Tesla is bejelentette, hogy elindítják a forgalmazást az ázsiai országban. A Volkswagen-csoport is régóta ott van a szubkontinensen, de igazán látványos eredmények nélkül. A hírek szerint most összesen négy Skoda és Volkswagen modellel próbálkoznának újra, ennek a kampánynak az egyik modellje lesz a kisméretű Kushaq.

Egyelőre csak a sziluettjét tette közzé a Skoda a vállalat médiaoldalán, valamint az elnevezését, amely követi a bevált gyakorlatot, ami a Kodiaq-kal kezdődött. Azóta már van Karoq és Kamiq a kínálatukban.
A modell a VW-konszern MQB A0 In nevű, legkisebb autóplatformjára épül majd, amelyet kifejezetten erre a piacra fejlesztettek, míg a teljes indiai beruházásra egymilliárd eurót költ a Skoda.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Az Enyaq iV-t nem a hangjáért fogják szeretni, de biztonsági okból kötelező, hogy legyen neki.hvg.hu
Autó

Idén 125 éves a cseh márka, ennek alkalmából újraértelmezik régi modelljeiket. Ezúttal a Skoda Felicia került sorra, amelynek eredeti változata egyébként is talán a legformásabb autójuk.