Március elején kiderül, melyik típust találta legjobbnak az új autók közül a 60 tagú zsűri.

A szokásoknak megfelelően január elején került nyilvánosságra annak a hét autónak a típusa, amelyek közül a hollandiai székhelyű The Car of the Year szervezet zsűrije kiválasztja az első sorban marketing szempontból jelentős díj győztesét.

A 60 tagú nemzetközi zsűri ? amelyben két magyar újságíró is van ? az alábbi új modelleket találta a leginkább figyelemre méltónak (az autók többsége járt a hvg.hu-nál is, ezekről bővebben is lehet olvasni a linekre kattintva):

1. Citroën C4

2. Cupra Formentor

3. Fiat New 500

4. Land Rover Defender

5. Škoda Octavia

6. Toyota Yaris

7. Volkswagen ID.3

Minden zsűritag 25 pontot oszt szét a listán lévő, minimum öt jelölt közt, a legtöbb pontot szerzett modell lesz az év autója. A díjátadást március 1-én tartják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Bár a Genfi Autószalon elmaradt idén, az egyik legfontosabb eseménye az év autója díj átadása nem.