Kétszer is a volán mögé engedte fiát a csengődi férfi.

Jogerősen két év ? három évre felfüggesztett* ? börtönbüntetésre ítélte a Kiskőrösi Járásbíróság azt a csengődi férfit, aki tavaly tavasszal kétszer is engedte autót vezetni hatéves gyermekét, miközben ő a mellette lévő ülésen ült. A kisfiú a forgalommentes úton csaknem két-két kilométert vezetett, amit az apa egy közösségi oldalon élőben közvetített.

Az ügyészség szerint a férfi azzal, hogy a gyermeknek megengedte a vezetést, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegve veszélyeztette fia testi és erkölcsi fejlődését.

A bíróság a 37 éves férfi bűnösségét korábban tárgyalás nélkül már megállapította az említett bűncselekményekben, akkor egy év ? két év próbaidőre felfüggesztett ? börtönt szabott ki rá, valamint egy évre eltiltotta a vezetéstől. Büntetését a férfi akkor nem fogadta el és tárgyalást kért, ezután súlyosították az ítéletét.*

A cikkben az MTI javítása után módosítottuk a bünetetési tételt.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Egy összekötő úton engedte a volánhoz a hatéves fiát egy férfi Bács-Kiskunban.MTI / hvg.hu
Gazdaság

A volt NAV-vezetőt benzinkártyával fizette le egy cég, hogy ne legyen probléma az árucikkeik vámkezelésével.