A vevők nem zsákbamacskát vásárolnak, hanem egy előre alaposan letesztelt és beállított hiperautót.

A Koenigsegg a 2015-ös Genfi Autószalonon leplezte le plugin hibrid hajtásláncú hipersportkocsiját, a Regerát, amelyről a svéd gyártó egy új információt árult el. Még pedig azt, hogy a vevőhöz kerülés előtt a biztonság kedvéért minden egyes autóval végeznek egy 0-300 km/h-s gyorsulást.




Az alábbi videón is látható folyamat nem tart túl sokáig, a Regera rekordgyorsan, 11,65 másodperc alatt képes felgyorsulni állóhelyzetből 300-as tempóra:




A mindössze 1 420 kilogramm tömegű hiperautó hajtásáról egy 1 100 lóerős és 1 250 Nm nyomatékú 5 literes V8-as biturbó benzinmotor, illetve egy 700 lóerős és 900 Nm-es villanymotor gondoskodik.




A 4,5 kWh kapacitású folyadékhűtéses akkumulátorral szerelt autó összteljesítménye eléri az 1 500 lóerőt, ami mellé szerénynek nem igazán mondható 2 000 Nm-es csúcsnyomaték társul.




A 404 km/h végsebességű Regera 150-ről 250 km/h-ra alig 3,9 másodperc alatt gyorsul fel, a 0-400-0 km/h-t pedig 31,5 másodperc alatt abszolválja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!