Jelentősen átdolgozták a Tipo modellcsaládot, amely mostantól crossoveres formulát is kapott.

A Fiat Tipo öt év után újult meg, amelynek kapcsán leginkább a szokásos külső és belső formaságokon hajtottak végre frissítéseket. Kívül megújult a hűtőmaszk, a lökhárítók, elöl-hátul LED-es fényszórót kaptak a modellek. A kabintérbe az analóg műszerek helyett digitális műszercsoport került, és megjelent az érintőképernyő is az olasz modellben.

Az ötajtós, négyajtós lépcsőshátú, illetve kombi változatban készülő Tipóból érkezett egy enyhén szabadidő-autósra hangolt új kivitel is, a Dacia Sandero Stepway ellenfelének tekinthető Tipo Cross. Az alapmotorok minden esetben a 100 lóerős, egyliteres, 190 Nm-es nyomatékú egységek. Ezen kívül a 1.3 literes Multijet dízel 95, az 1.6 literes benzines pedig 130 lóerős.

A modelleknek most megérkeztek a hazai árai is, amelyek szerint a legolcsóbban a négyajtós 1.0 literes, 100 lóerős, benzines érhető el 4,83 millióért, az ötajtós benzines 5,19 millió alapból ugyanezzel a motorral, míg a kombi karosszériás modell 5,49 millió forinttól indul. A Cross verzió indulóára benzinmotorral 6,6 millió forint. A négyajtós dízel 5,33 millió, az ötajtós 5,69 millió, a kombi pedig 5,99 millió legolcsóbb formulában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A Fiat Trepiúno jobb oldalon elhelyezett pluszajtaja a hátsó ülésekről való be- és kiszállást egyszerűsíti.



MTI / hvg.hu
Autó

Az olasz?amerikai Fiat Chrysler Automobiles-nak a lengyelországi Tychyben van évtizedek óta gyártóegysége.