Az olcsóbb és gyengébb kivitelű SUV első körben Kínában kapható, de a későbbiekben Európába is megérkezhet.

A Mercedes aktuális SUV termékpalettájának csúcsán az a közelmúltban piacra dobott GLS található, mely 5,21 méteres hossza révén még a hatalmas BMW X7-nél is nagyobb egy kicsit.

A típus luxusra hangolt non-plus-ultra változatát Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic EQ Boost néven forgalmazzák, és Magyarországon minimum 59,4 millió forintot kell fizetnünk egy ilyen modellért.

A német gyártó azonban azokra is gondol, akik ennél olcsóbban szeretnének Mercedes-Maybach GLS-t, illetve beérik a GLS 600-ban lévő 4 literes V8-as biturbó benzinmotor 557 lóerejénél szerényebb teljesítménnyel is. Számukra készült az első körben Kínában kapható Mercedes-Maybach GLS 480, melynek motorházteteje alatt egy 367 lóerős teljesítményű 3 literes 6 hengeres erőforrás található.

Lomhának ezzel az új motorral sem mondható a típus, mely 6,6 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet és a végsebessége 250 km/h.

A Mercedes GLS 450-ből ismert erőforrással szerelt Mercedes-Maybach GLS 480 kínai alapára átszámítva mintegy 72 millió forint, ami jelentősen elmarad a 600-as csúcsmodell 98 millió forintos árától. Német források szerint elképzelhető, hogy a 6 hengeres Maybach szabadidőautó hamarosan Európába is meg fog érkezni.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!