Az északi tuningmesterek mélyrehatóan kezelésbe vették a Lamborghini Huracán LP640-4 Performantét.

A Lamborghini Huracánról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy gyenge vagy esetleg unalmas lenne. Az olasz gyártó 2014-ben debütált kompakt sportkocsijának 5,2 literes V10-es szívómotorja már alaphelyzetben is 610 lóerős, a 2017-ben debütált Performanté változat kivitel pedig nem kevesebb, mint 640 lóerőt szabadít rá a kerekekre.




A Zyrus Engineering azonban azokra is gondol, akik kicsit több izgalmat szeretnének a Huracántól. Számukra készült a Lamborghini Huracán LP640-4 Performantéra épülő Zyrus LP1200 Strada:




A skandináv GT+ bajnokságban a Huracán Super Trofeo versenyautóval szerzett tapasztalatok alapján fejlesztett újdonság motorja két turbót kapott, melynek következtében a teljesítmény 1 200 lóerőre nőtt.




A közúti használatra minden további nélkül alkalmas Zyrus LP1200 Strada 1 427 kilogramm tömegű, vagyis 157 kilogrammal nehezebb a Super Trofeo versenyautónál, de 126 kilogrammal könnyebb a Performanté sportkocsinál.




A 12 példányban gyártandó hiperautó ára 595 000 euró (213,6 millió forint).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!