Szirénázni még nem fognak, a kék lámpa inkább arra szolgál, hogy könnyebb legyen őket felismerni.

Kék villogóval közlekedhetnek a biciklis rendőrök is öt holland városban, egyelőre áprilisig ? jelentették be kedden a hatóságok. Ha a kísérlet beválik, az összes biciklis rendőrt kék villogóval szerelik fel Hollandiában ? közölte egy rendőrségi szóvivő.

A kék villogó nem pótolja a kerékpárok hagyományos világítását, és az autóktól és a motorkerékpároktól eltérően nem biztosít elsőbbséget a biciklis rendőröknek a közlekedés többi résztvevőjével szemben. A kék lámpa a biciklin csak arra szolgál, hogy a kerékpáros rendőrök jobban észrevehetőek legyenek, ha például balesethez sietnek vagy sötétben közlekednek.

A kerékpáros rendőrök nem mindig jól láthatók, márpedig bizonyos helyzetekben éppen arra van szükség, hogy feltűnőek legyen ? indokolta az intézkedést a szóvivő. Arról nincs szó, hogy szirénával is felszerelnék a biciklis rendőröket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Igazán tanulságos videó, főleg úgy, hogy egy mentős elmondta, miért is teljesen értelmetlen ezt csinálni.hvg.hu
Autó

Egy rendőrautó útját filmezték le, amely szirénázva próbál eljutni minél hamarabb egy vészhelyzethez.