A Brenner-hágóról elnevezett autó egy kisméretű SUV lesz.

Közvetlenül a tavalyi év végén derült ki, hogy az Alfa Romeo elbúcsúzik a Giulietta modelltől, ami tíz évig volt a márka kínálatában. Ennek nyomán az olaszok összesen kétféle autót kínálnak majd: a Giuliát és a Stelviót.

A szűkös portfoliót hamarosan azonban gyarapíthatja több szabadidő-autó is. A hamarosan bemutatkozó Alfa Romeo Tonale mellett egy kisebb, úgynevezett szubkompakt crossover is érkezik majd a hírek szerint Brennero néven. Ez a modell lesz az összeolvadó francia-olasz PSA-FCA konszern első közös Alfája, amit majd Lengyelországban gyártanak, amelynek nyomán a Tycyben lévő üzemet már el is kezdték fejleszteni kétmilliárd eurós beruházással.  

A B-szegmens, vagyis a kisméretű szabadidő-autók piaca az egyik leginkább versenyképes területe az európai autógyártásnak, amelyben manapság lassan minden hajtási móddal érdemes piacra lépni: a benzinmotoros alapverziók mellett a hibrid és teljesen elektromos variánsokkal is.

A modell olyan autók alapjaival osztozik majd, mint a Citroen C4 vagy a Peugeot 2008-as. A hírek szerint a PSA vezetősége már korábban felszólította a olaszokat, hogy önállóan már ne tervezzenek ebben a méretben saját modellt, mert a jövőben, ha a két autóipari cég összeolvadt, a PSA moduláris platformját fogják majd használni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!