Az olasz gyártó komoly szabadidő-autós terveket vázolt fel.

2017-ben röppentek fel az első pletykák arról, hogy a legtöbb riválisához hasonlóan a Ferrari is saját szabadidő-autóval rukkol elő. Egy évvel később aztán hivatalosan is megerősítést nyert, hogy érkezőben az olasz gyártó első SUV-ja, melynek egy ideje már a nevét is tudni lehet: az állítható magasságú futóműves, négyszemélyes újdonság Purosangue néven debütál majd várhatóan 2022 elején.

A prototípusok formájában már javában közúton tesztelt, F175-ös kódjelzésű Purosangue azonban nem az egyetlen emelt karosszériás Ferrari lesz. Brit lapértesülések szerint ugyanis érkezőben két további Ferrari crossover, melyek várhatóan tisztán elektromos hajtáslánccal fognak rendelkezni.

Az F244-es modell várhatóan 2024-ben debütál majd, az F245-ös változat hivatalos leleplezésére pedig előreláthatólag két évvel később kerül majd sor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Az olasz gyártó új kategóriás prototípusát Maranello mellett sikerült lefotózni.



hvg.hu
Autó

Az olasz gyártó alapvetően automata váltós modellnek tervezte a típust, de limitált mennyiségben kéziváltóval is szerelte.