Egy nagyon egyszerű megoldással szerintük jelentősen csökkenthető a kabintérben keringő kórokozók száma.

Egyelőre kiszámíthatatlan, meddig marad a jelenlegi világrend a karanténokkal, korlátozásokkal. Az autógyártók a maguk módján kísérleteznek, hogyan lehet az autókban a vírusterjedés rizikóját csökkenteni.

A Honda most egy új szabadalmat dobott piacra, ez egy „maszk” autók – pontosabban a légszűrő – számára. A Kurumakunak nevezett levegőszűrő nem csak a finom részecskéket fogja meg, mint a legtöbb autógyártó által használt CN85-ös besorolású filter, hanem állításuk szerint 15 perccel azután, hogy a kabintér belső levegőkeringetését elindítottuk, a víruscseppek 99,8 százalékát is felfogja.




Az egyszerű ?maszk?, amelyet a légszűrőre kell ráhúzni, 6400 jen, mintegy 18 ezer forint és egyelőre csak a japán belpiacos Honda N-Boxhoz kínálják, de ha valóban eredményesen működik, akkor logikus lenne szélesebb termékkörben is használni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

2022 végével megszüntetik a csak hagyományos motorral felszerelt autóik forgalmazását.



hvg.hu
Autó

Az autóipar egyértelműen az elektromos meghajtás felé halad, és ez meg is látszik a mostani, leginkább figyelemre méltó járműveket összefoglaló gyűjtésünkben, ahol már háttérbe szorultak a hagyományos hajtású modellek.