Legutóbb 2017-ben talált új gazdára az autó, amikor az elnök a csúcson volt. Nagy kérdés, hogy most mennyire lesz kelendő.

A vörös Ferrari F430 F1, amelynek első tulajdonosa volt Donald Trump, nagyjából négy éve cserélt utoljára gazdát, ám a távozó elnök akkori népszerűsége ellenére is csak igen nehezen kelt el, és mindössze a minimumárat, 270 ezer dollárt fizették ki érte.

Az autó az F430-asok közt nem számít igazán egyedinek: a belseje bézs a külseje pedig Corsa Red színű, és Daytona ülésekkel szerelték. Trump annak idején 197 698 dollárért vette egy Long Island-i Ferrari-kereskedésben vásárolta, és 2011-ig volt a tulajdonában.













A kocsit, amelynek órájában alig 7000 ezer mérföld (11 ezer kilométer) van, egy 4.3 literes V8-as hajtja. A 483 lóerős motorhoz egy hatfokozatú automata szekvenciális váltó kapcsolódik. Az autó 3,5 másodperc alatt éri el a közel százas tempót álló helyzetből. A végsebessége hivatalosan 318 km/h.

A Ferrarira január 16-án lehet licitálni egy online árverésen, amelyet a Mecum aukciós ház szervez, és várakozások szerint akár 400-500 ezer dollárt is hozhat. Trump nagyjából ez idő tájt adja át hivatalát Joe Bidennek, de vélhetően ennek már nem lesz hatása az autó árára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Az olasz márka megszokott sportkocsijaitól kissé eltérő dizájnjával a Roma igazán egyedi darab.



hvg.hu
Autó

70 éve tarja a sebességrekordot a saját géposztályában.