A Nordschleife leggyorsabb sorozatgyártású autójának első példányát nemrégiben vette át egy arab vásárló.

A Mercedes-AMG 2014 őszén leplezte le a közelmúltban általunk is alaposan körbefotózott sirályszárnyas Mercedes-Benz SLS AMG közvetlen utódját, a 4,54 méter hosszú, 1,28 méter magas és mintegy 1,6 tonnás hátsókerék-hajtású Mercedes-AMG GT-t.

A típusnak néhány hónapal ezelőtt a leplezték le a legsportosabb csúcsmodelljét, a Mercedes-AMG GT Black Seriest, amelynek 37 kilométeren bejáratott első példányát nemrégiben szállították le Dubajba. Nem tudni, hogy pontosan mennyibe került, mindenesetre a típus magyarországi alapára extrák nélkül 134 665 999 forint.


A leggyorsabb sorozatgyártású autó a Nordschleifén, az ideje: 6:48.047


?




A kisebb-nagyobb spojlerekkel alaposan teletűzdelt közúti versenyautó motorházteteje alatt az AMG valaha készült legerősebb sorozatgyártású V8-as erőforrása rejtőzik. A 4 literes biturbó V8-as egység 730 lóerős teljesítményt, illetve 800 Nm-es nyomatékot ad le.

Álló helyzetből 100-as tempóra alig 3,2 másodperc alatt gyorsul fel a hétfokozatú automata váltós új GT, és a 0-200-as sprint sem tart tovább 9 másodpercnél.




Az 1540 kilogrammos hátsókerék-hajtású sportkocsi egyedi karbon hátsószárnyat kapott, és különleges Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO semislick gumikon gördül.

A GT Black Series esetében nem beszél darabszám-korlátozásról a gyártó, azt viszont tudni lehet, hogy a típust mindössze egy évig fogják gyártani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!