Index – Külföld – Zárlat alá került Olaszország szilveszterre

általa megosztva admin
Kategória:December 31-től január 4-ig zárlat alá helyezték Olaszországot a járvány miatt. Az olaszok azonban a tűzijáték betiltása ellenére is az egyik legrosszabb esztendőnek tartott 2020 hangos búcsúztatásra készülnek.

A zárlat egész napos kijárási tilalmat jelent, tilossá vált a tartományok közötti közlekedés és leállt a kereskedelem, valamint a vendéglátás is.

Engedménynek számít azonban, hogy napi egy alkalommal lehetséges rokonok és barátok meglátogatása, amennyiben az egy háztartásban élőkhöz legfeljebb további két, 14 évnél idősebb személy csatlakozik.

A felmérések szerint az olaszok 94 százaléka otthon tölti az év utolsó éjszakáját. A hírek szerint azonban tiltott házibulikat szerveznek, ezért a belügyminisztérium az utcai igazoltatás mellett interneten is ellenőrzést indított a szállások, ingatlanok bérlésének követésére.

A belügyminiszter bejelentése szerint 70 ezer csendőr, rendőr, tűzoltó vesz részt az ellenőrzésekben. Ezen kívül a szomszédokat is arra kérték, jelentsék a hatóságoknak a ?gyanús? vendégségeket.

Országosan betiltották az utcai ünneplést, és számos városban tilos a tűzijáték is. Utóbbit azonban nehéz lesz megakadályozni, főleg az ország déli térségeiben, ahol balkonokról és teraszokról hangos tűzijátékkal készülnek búcsúztatni a minden idők legnehezebb esztendőjének tartott 2020-at. Nápolyban szokás szerint az ablakokon kihajított ócskaságokkal felejtik az óévet.

Az MTI beszámolója szerint az olaszok lencsével és malaclábbal, valamint a szintén szerencsét hozó piros fehérneművel készülnek az évfordulóra. Tavaly 63 millió pezsgősüveget bontottak ki. A Coldiretti termelői szövetség szerint azonban az idei szilveszteri kiadások egyharmaddal zuhantak.

Olaszországban február 20-án azonosították az első olasz koronavírusos beteget, azóta több mint kétmillióan betegedtek meg.

 A május és szeptember közötti időszakot kivéve Olaszország végig korlátozásokkal élt együtt. A jelenlegi szigorú óvintézkedéseket január 4-én egy napra részben feloldják, majd január 5-én, 6-án és 7-én újabb zárlatot rendelnek el. Január 7-től tervezik a 14 év feletti tanulók visszatérését a tantermekbe. A sípályák esetleges megnyitását január 18-ra tették át.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.