Az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles a lengyelországi Tychyben van évtizedek óta gyártó egysége.

A Jeep, Fiat és Alfa Romeo márkák legmodernebb hibrid és elektromos modelljei fognak 2022-től legördülni a Tychy üzem szerelőszalagjairól – jelentette be a Twitteren Jaroslaw Gowin lengyel miniszterelnök-helyettes.

A francia PSA vállalattal 38 milliárd dolláros fúzió révén a világ negyedik legnagyobb autóipari vállalatának a létrehozására készülő Fiat Chrysler (FCA) közleményben erősítette meg, hogy a lengyelországi Tychy üzem bővítésének és modernizálásának az előkészítő munkálatai már az idei év második felében megkezdődtek.

A 2500 alkalmazottat foglalkoztató lengyelországi üzem az FCA konszern egyik legnagyobb gyártóegysége. Az FCA megerősítette azt is, hogy a hibrid és elektromos Jeep, Fiat és Alfa Romeo modellek gyártására készítik fel az üzemet, valamint a modellek sorozatgyártását 2022 második felében kezdik meg.

Az FCA konszern 2018-2022-es 45 milliárd eurós beruházási tervében 9 milliárd eurót szán az elektromos mobilitási technológiai és gyártásfejlesztési beruházásokra fordítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Évente mintegy 9 millió autót gyártó cégcsoport lesz a francia-olasz-amerikai-német márkákat tömörítő óriásvállalat.



hvg.hu
Autó

Leállítja a belső égésű motorok fejlesztését a PSA, a szentgotthárdi Opel-gyár tulajdonosa.