Lassan egy éve, hogy bejelentették a csúcsmodell érkezését, amire úgy tűnik már keveset kell várni.

A BMW M5 legerősebb variánsa lesz a „CS” emblémával ellátott változat, amely a Club Sport elnevezére utal. Az újdonság erősebb és könnyebb is, mint az alapját adó M5 Competiton.

Az ikerturbós V8-as az orrában 635 lóerőt produkál majd, valamint 750 Nm-es nyomatékot, amellyel az eddigi legerősebb utcai BMW 5-ös lesz. A hírek szerint a kocsi súlya 70 kilogrammal kevesebb is, mint az alapjául szolgáló M5 Competition változaté.




A BMW főnöke, Markus Flasch nemrég egy videóban adott némi betekintést az autó egy-két stíluseleméből: a hűtőrácson látható emblémát, és az oldalsó sárvédő elemen látható arany-bronzos színű mintázatot mutatta meg. Elárulta azt is, hogy hasonló karbonszálas üléseket használják itt is, mint a legújabb M3/M4-es modellekben. Láthatóak az egyedi Pirelli P Zero Corsa abroncsok is, valamint a karbonfékek vörös féknyergekkel. És igazi érdekesség a motorsportos hagyományként a sárgaszínű nappali menetfény csík is.

A januárban hivatalosan is bemutatkozó M5 CS enyhén álcázott előszériás példányát egyébként német újságírók már ki is próbálhatták, és a Hockenheimringen 1 perc 53,6 másodperces legjobb köridőt értek el vele. Összehasonlításképp, az M5 Competition hasonló körideje 1 perc 54,2 másodperc volt. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Múlt, jelen és jövő békésen él egy más mellett, ha minden autó egy-egy sport BMW.



hvg.hu
Autó

Szokatlan idők járnak mostanság.