Index – Gazdaság – A debreceni polgármester megnyugodott: lesz pénz az idei bevételkiesés kompenzálására

általa megosztva admin
Kategória:


A Magyar Közlöny december 24-i számában jelent meg a helyi önkormányzatok támogatásáról szóló kormányhatározat, amelyből kiderül, hogy az Orbán-kormány 23-ból 17 megyei jogú város feladatainak ellátásához nyújt anyagi támogatást.

?Az elmúlt hetek jelentős részben a kormány és az önkormányzatok válságkezelésben való szerepvállalásának vitájáról szóltak ? írta Facebook-oldalán Papp László, Debrecen polgármestere. Úgy fogalmazott, hogy bár az ellenzéki vezetésű városok az önkormányzatiság végét vizionálják, ami egyébként távol áll a valóságtól, míg a kormánypárti városok a működés és a válságkezelés hatékony egyensúlyának a megteremtésére törekszenek. A polgármester szerint

ebben a helyzetben született a kormány önkormányzatokat segítő ?karácsonyi? döntése, melynek köszönhetően a települések jelentős része ? politikai színezettől függetlenül ? jelentős támogatásban részesül.?

Debrecen 1,38 milliárd forintot kap, amely a 2020-as év bevételkiesésének jelentős részét kompenzálja Papp László szerint, aki hozzátette, ez a döntés azt jelenti, hogy a kormány és az önkormányzatok közötti értelmes párbeszédnek megvan az eredménye.

A forrás teljes felhasználásáról még nem született döntés, de úgy ítélem meg, hogy az egyik érintett terület lesz a közösségi közlekedés ez évi veszteségének finanszírozása

? írta a debreceni polgármester.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).