A lezárások miatt az országban rekedt sofőrök közül soknak már vize is alig volt.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás



A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Több mint 3500 adag meleg ételt készített a Gurdwara nevű szikh gyülekezet szenteste azoknak a sofőröknek, akik Doverben, a lezárások miatt feltorlódott dugóban kénytelenek karácsonyozni ? írja a Ladbible.

A sofőrök helyzete azért volt különösen nehéz, mert nem számíthattak a lezárásokra, így külön tartalékkal sem készültek: a szervezet vezetője nekik vitt ételt és vizet, ugyanis sokuknál már az is fogyóban volt.

A forgalom azért torlódott fel, mert Franciaország nemrég lezárta határait az Egyesült Királyságból érkezők elől az országban terjedő új koronavírus-variáns miatt.

A Gurdwara mellett többen motorral hordják ki az élelmet a sofőröknek, mások pedig tolmácsként segítenek az információáramlásban.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!