Az autók 2021-ben állnak szolgálatba.

Közel száz darab új járművet vásárol az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), egyenként bruttó 9,88 és 14,15 millió forint közötti áron ? tudta meg a Vezess.hu. Egy budaörsi telephelyen még a múlt héten fotóztak le egy csapatnyi Skoda Kodiaqot.

Az összesen 949,6 millióért beszerzett rendőrautók jövőre állnak forgalomba, számos különféle egység használja majd őket. A rendőrség közölte, hogy a 2020-as költségvetésükben szerepelt a tétel 45 darab Skoda Kodiaq Ambition, valamint 50 darab VW T6.1 kombi típusú 9 személyes kisbusz, és 3 db VW T6.1 Multivan 6 személyes mikrobusz megvásárlásáról.

A mostani közbeszerzés legdrágább tételei a két darab 14,15 millió forintosTransporter volt. A Skoda Kodiaqok ára 9,88 millió volt fehér színben, a két ezüstszínűt pedig a részenléti rendőrök kapják ezek ára 9,93 millió volt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Ráadásul nem is csak egy amerikai járőrautójuk van.



hvg.hu
Autó

Egy rendőrautó útját filmezték le, amely szirénázva próbál eljutni minél hamarabb egy vészhelyzethez.