A brit márka még sosem készített olyan nagy végsebességű kétüléses sportkocsit, mint a most leleplezett Sabre.

A közelmúltban több pletykát is lehetett hallanni arról, hogy a McLaren hamarosan elő fog rukkolni egy új hipersportkocsival, és erre most, nem sokkal karácsony előtt sor is került. Íme a teljesen új fejlesztésű Sabre:




Az újdonság a McLaren valaha készült legerősebb nem hibrid modellje: a 4 literes V8-as benzinmotor két turbófeltöltő segítségével 824 lóerős teljesítményt, illetve kereken 800 Nm-es nyomatékot szabadít rá az aszfaltra.




Az egyedi aerdodinamikai csomagot kapott Sabre végsebessége eléri a 350 km/h-t, ily módon ez a valaha készült leggyorsabb kétszemélyes McLaren.

A patinás McLaren F1 csúcstempója 386 km/h, a nemrégiben debütált McLaren Speedtail pedig akár 400 km/h-val is képes száguldani, ezen modellek közös vonása azonban a háromüléses kivitel.




A McLaren Special Operations által maximálisan a vevő igényeire szabott Sabre ára egyelőre ismeretlen, azt viszont tudni lehet, hogy a modellből mindössze 15 példány fog készülni.




 




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!