A Lada fődizájnere 9 év után hagyja ott az orosz céget és adja át a stafétát új kollégájának.

Az elmúlt 9 évben az alábbi képen látható Steve Mattin vezette a Lada dizájn-részlegét, a felvételen a 4×4 Vision tanulmányautó formatervéért neki ítélt díj átvételét követően látható.




A korábban a Mercedesnél és a Volvónál dolgozott 56 éves brit személyes okokból távozik a pozíciójából, és 2021. január elsejétől Jean-Philippe Salar lesz az utódja.




Az 1973-ban született francia szakember az elmúlt 5 évben a Ladához hasonlóan ugyancsak a Renault-csoporthoz tartozó Dacia főtervezője volt, az ő nevéhez fűződik többek közt a Duster, a Sandero, a Logan és az Arkana formaterve.

Salar ezt megelőzően Dél-Koreában a Renault Samsung Motors-nál, illetve Indiában a Renault Design Center Mumbainál dolgozott.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!