Ráadásul nem is csak egy amerikai járőrautójuk van.

A csehországi Lazne Bohdanec városka járőrautó-állománya eléggé kilóg a megszokott kelet-európai felhozatalból. Érthetően Csehországban leginkább Skodákat használnak a járőrök, de úgy tűnik van olyan rendőrség, ahol kicsit benzinvérűbb a főnökség, és egészen szokatlan flotta beszerzését is engedélyezik. Ennek nyomán pedig a helyi rendőrség kedden átvehette legújabb járőrautóját, ami nem más, mint egy 2020-as Dodge Charger.


?

?

?
A hetedik generációs izomautóban a szokásos V8-as Hemi motor van, ami 5,7 literes és hivatalosan 370 lóerős. Az autó nem teljesen új, 8000 kilométer van benne, és apró sérüléssel vették az első karosszériaelemén.

A rendőrségnél egyébként úgy számolnak, sokáig kiszolgálja majd őket az amerikai autó, mert a korábbi változatával már 400 ezer kilométert megtettek. A cseh kisváros rendőrsége igazi amerikaiautó-mániás, volt már egy Chrysler Saratogájuk és egy Dodge Interpidjük is, ami egy nagyméretű szedán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Skoda Kodiaqokból várakozik átadásra jó néhány egy Budapest melletti telephelyen.hvg.hu
Autó

Helyenként 230 km/h-val száguldott a rendőrségi sportkocsi.